Kış gecelerini 4 kat keyifli yapacak Netflix içerikleri Liste 1

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Netflix’in hayatımıza girişi tam bir game changer oldu. Başlarda belki biraz yadırgansa da alıştıkça ve içerik bakımından zenginleştikçe Ne izleyelim? sorusuna akla gelen ilk cevap olmaya başladı. Tabii ki içeriklerin tamamen memnun edici ve tatminkar olduğunu söylemek için henüz erken. Ancak ben umutluyum.

Kendi tecrübelerimden yola çıkarak Netflix platformunda izleyebileceğiniz pek güzel bazı yapımları listemelek amacıyla bu diziye başlıyorum. Sonraki listeler için önerilerinizi yorum veyahut mesaj yoluyla iletebilirsiniz.

 

 

1) The Blacklist

MV5BMGYyZDFjOGMtNDE2Zi00ODg3LWJiZjktMWFiYjUwOTVmNjBkXkEyXkFqcGdeQXVyNjMxNzcwOTI@._V1_

İzleyin. Klasik bir casuslu ajanlı Amerikan dizisinin ötesinde, cısslara dokunan, dikatli gözlere izlerken çok şey öğreten çok başarılı bir dizi. Spoiler vermemek için susuyorum ancak eğer Fringe ve Hannibal’lı filmleri sevmişseniz buna da bir göz atınız derim. Yer yer klişeleri olsa da böyle patdadanak yaşanan gelişmeleri diziyi güzel kılanlardan.

 

 

2) Black Mirror

2017_11_28_8e_1881d6b3211e4807a226cd360528b70d.ba222

Gerçekten yaşadığımız zamanların en büyük TV ve dizi olayı demekten hiç çekinmeyeceğim bu harikulade yapımı izlemeyenler var mı bilmiyorum ancak eğer varlarsa bu hatadan dönsünler.

Black Mirror insana çok şey katan ancak çok şey de götüren bir dizi. Maksimum tat almak için izlerken tüm dikkatinizin dizide olduğuna emin olun.

Genel atmosfer genellikle aynı kalsa da her bölümü birbirinden bağımsız görünümde Black Mirror’da. Yer yer küçük atıflar var ama genel bir bütünlük yok. O yüzden ilk bölümü sevmeyip bırakanlardan olmayın.

4. Sezon inceleme yazım için buyurun. Spoilerımsılı.

 

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

3) Sherlock

Bir muazzam yapım daha… Sherlock Holmes’u duymayan var mı? Arthur Doyle tarafından yaratılan bir roman kahramanı dedektif. İngiliz. Fazla zeki ve sosyopatik.

Başrolde Benedict Cumberbacht (bakmadan yazdım challenge) senaristlerden birisi de Dr. Who‘dan taptığımız Steven Moffat olunca bize de izlemek düşer.

Tek kötü yönü her biri 3-4 bölümden oluşan 4 sezon oluşu… Yeni bölüm ve yeni sezon için yıllarca beklemek.

 

 

4) La casa de papel

la casa de papel ile ilgili görsel sonucu

Güzel kurgulanmış orijinal temalı, sürükleyici ve klişeden mümkün mertebe uzak hoş bir İspanyol eseri.

Evet izlemeyeni döverler. Çok büyük ihtimalle izlemişinizdir da ama listeye eklemeseydim yorum kısmında Einstein’ın biri “La casa de papel nerdee??” diye serzenecekti. Al sana la casa al sana de papel.

 

5) Sense8

sense8 ile ilgili görsel sonucu

İlk sezonunun hatrına listeye eklediğim bir dizi. İkinci sezonu bekleneni vermekten çok uzaktı. Duyarlılık yapacam diye LGBTI++ meselesini gözümüze gözümüze soktular, sokmazlar artık dedik gene soktular. Mendel’den beter çaprazlamadıkları karakter kalmadı, eytere bea! Bilinç aşılaycam diye mis gibi süper orijinal konuyu mındar etdiniz. Ama ilk sezon çok güzel. Dayanabilirsanız ikinci sezonu da izleyin.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

6) Stranger Things

stranger things ile ilgili görsel sonucu

İzlemeyen birisinin Neden Stranger Things? sorusuna cevap vermek çok zor. İzledikçe içine çeken bir büyüleyiciliği var. Harika bir 80ler fantastik bilim kurgusu. Süper ikonik sahneleri ve karakterleri ve oyunculukları hikayeyi ikinci plana iter.

Klişeleri bile öyle bir işlemişler ki onlarda dahi 80ler filmlerine göndermeler var deyip bağrımıza bastık. Çok spoilerlar verip ufkunuzu yılbaşı ışığına çevirmek isterdim ama işte… Prensipler…

 

7) Altered Carbon

altered carbon ile ilgili görsel sonucu

Distopyaseverler burda mı? Bilim ile kurgulanmış şahane sürükleyici bir distopya. Geleceğin dünyası, gücü elinde bulunduranlar, açlık, sefalet, sınıfsal proloteryak serzenişler, entrika, hırs ohoo ne ararsanız var. İlk sezonunun ardından şimdi uyuma evresinde.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

8) The 100

the 100 ile ilgili görsel sonucu

Sevdik sevdalandık, Octavia’ya bağlandık. Yalan mı yani şimdi?

Nükleer apokalipsten (Bildiğin felaket. Böyle yazınca güzel olur) mekik ile uzay istasyonuna kaçarak kurtulan insanlar, 90 küsur yıl sonra dünyanın tekrar yaşama müsait olup olmadığını öğrenmek için tutsak bulunan 18 yaş altı gençleri dünyaya gönderirler ki öleceklersa onlar ölsün.

Tabii ki dünyada onları survivorlardan tutun da manyaklara kadar bir sürü garip garip şey bekler. Gerçekçilik konusunda Game of Thrones ile yarıştırabileceğim ender dizilerdendir. Clarke hariç. Dövün onu.

 

 

9) Brooklyn Nine-Nine

brooklyn nine nine ile ilgili görsel sonucu

Vakit öldürmek, zihin boşaltmak, yapacak iş ertelemek için bahane bulmak gibi amaçlarla kullanabileceğiniz haddinden fazla hoş bir polisiye parodisi komedi dizisi. Fazla Peralta eksenli gelebilir, çünkü öyle. Peralta ve diğer karakterlerin özellikleri ve bu özelliklerin uygun yer ve şekillerde kullanılışı diziyi başarılı yapan etkenlerden.

 

10) Breaking Bad

Breaking Bad ile ilgili görsel sonucu

Lisede kimya öğr… tamam vurmayın. Bu dizi için söylemek istediğim tek cümle Skyler White’ın hakkında yapılan yorumları haketmediğidir.

İzlemeyeniniz varsa 6. bölümden başlayarak izlemeye başlayabilir. 3. denememde öyle devam edebildim.

 

Bu listelik de dizilerimizin sonuna geldik. Gelecek listeler için önerilerinizi İletişim sayfasından gönderebilirsiniz 🙂

Keyifli seyirler ❤

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Yorum bırakın